Relatietherapie Amstelveen
Relatietherapie Amstelveen Arthur portret
Relatietherapie Amstelveen

Over mij

Specialisatie in relatietherapie

In relatietherapie onderzoeken we wat er tussen partners gebeurt en welk aandeel iedere partner daarin heeft. Ik vind relatietherapie de beste manier om verder te komen met je relatie ťn tegelijkertijd jezelf te ontwikkelen. Vanuit deze vise ben ik me gaan specialiseren in relatietherapie.

Na de opleiding gestaltpsychotherapie aan de NSG volgde ik aanvullende opleidingen in relatietherapie bij o.a. Multidimens en School voor Relatietherapie.

Doorgaande professionalisering

De laatste jaren school ik me vooral bij via trainingen van GATLA. Hun werkmodel is uitgebreid en flexibel en past daardoor goed bij de diverse uitdagingen in deze tijd voor stellen.

Verdiepen in het werken met individuen doe ik in een internationale supervisiegroep van GATLA in Edinburgh.

Achtergrond

Ik ben gestaltpsychotherapeut, relatietherapeut, coach en docent. Geboren in 1966. Ik begeleid mensen op diverse manieren waarbij het eigenlijk altijd gaat om relaties. Iedere soort relatie heeft zo zijn eigen aandachtspunten.

Specifiek in partnerrelaties staan verbinding, intimiteit, ouderschap, trouw en ontrouw centraal. Verbinding en intimiteit bij elkaar vinden en tegelijkertijd autonoom en jezelf blijven vind ik essentiŽel in relaties. Deze balans vraagt vaak aandacht en bijstelling. Met elkaar een leven delen dwingt partners om zich steeds verder te ontwikkelen, want het leven vraagt steeds nieuwe dingen van mensen. Wanneer die groei langdurig stagneert onderzoek ik met clienten waar dat stagneert, meestal in onbewuste emoties en daardoor vaak onbewuste reacties op elkaar.

Ik heb een achtergrond als trainer en coach van communicatieve vaardigheden in het bedrijfsleven en voor non-profit organisaties. Aan het AMC ben ik docent communicatie bij de opleiding voor huisartsen. Tevens train ik opleiders in opleidersvaardigheden.